Tapenade

Betyg 4.6 av 5.
37 personer har röstat
9
Tapenade

En smaskig tapenade, gjord på en mix av svarta oliver, sardeller, vitlök och kapris. Tapenaden kryddar du med färsk basilika, svartpeppar, citron och sist men inte minst en rejäl dos härlig olivolja. Gott som dip till rostat bröd.

Tapenade

Ingredienser

4 portioner
3 dl  svarta oliver
4   sardeller
1 1/2 msk  kapris
15   basilikablad
2   vitlöksklyftor
1 dl  god olivolja
1 tsk  pressad citronjuice
3 krm  svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Alltid lika uppskattad tapenad! Lite extra vitlök lyfter ännu mer

Malena

2024-02-16

Mycket bra

Christin

2024-01-17

Grundreceptet är kanon. Jag har utvecklat en egen liten lyxvariant med torkade oliver och cocktailkapris , i övrigt allt lika.

Per

2023-08-23

Testa liknande recept

Gurka med tapenade
Betyg 2.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tapenade och bönpesto
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Olivröra
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tapenademarinerad sparris
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamptapenade
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bondkyckling med potatis, rosmarin och vitlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga