Tagliatelle med tomatsås och salami

30
0
Tagliatelle med tomatsås och salami

En supersnabblagad pasta med en smarrig basilikadoftande pastasås, knallgrön broccoli med tuggmotstånd och tunna skivor smakrik salami med lite sting. Den röda pastasåsen blir extra fyllig av den krämiga vispgrädden som binder ihop smakerna perfekt. Avsluta med att strö över nymald svartpeppar och njut. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017

Tagliatelle med tomatsås och salami

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna tagliatelle)
420 g
pastasås zucchini & paprika
1 dl
vispgrädde
250 g
broccoli
140 g
salami
70 g
lufttorkad skinka

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Gör såsen lite het med sambal oelek eller tabasco och smaksätt gärna med extra basilika, färsk eller torkad.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2650 KJ / 633 kCal
Fett 31.1 g
Salt 3.76 g
Kolhydrater 59.6 g
Protein 25.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept