Tagliatelle carbonara ’al salsiccia

123
4
Tagliatelle carbonara ’al salsiccia

Pasta carbonara är en italiensk klassiker som är lätt att laga. Byt spagetti mot tagliatelle, bacon mot färsk salsiccia och tillsätt körsbärstomater för en lyxig vardagsrätt – eller snabblagad helgmiddag. Välj en vällagrad ost, det förhöjer smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Tagliatelle carbonara ’al salsiccia

Ingredienser

4 portioner
250 g tagliatelle
300 g färsk salsiccia
1 msk olivolja
2 msk hackad rosmarin
250 g halverade körsbärstomater
salt och peppar
3 äggulor
2 dl finriven parmesan

För alla

Innehåller ägg. Kontrollera innehållet i korven, i övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och kontrollera innehållet i korven.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korven. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

123

Kommentarer

Leif

2022-03-22

Supergott och e

Michael

2021-01-13

Fantastisk god variant på ”vanlig” carbonara. Kommer lagas många gånger.

Kerstin

2020-08-07

Mums, jättegott! Och snabbt och enkelt att sno ihop.

Näringsvärde per portion

Energi 2362 KJ / 562 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden