Tacostekt fläskytterfilé med majs och vitlöksfil

15
2
Tacostekt fläskytterfilé med majs och vitlöksfil

Dags att steka fläskfilé med tacotwist! Med vanlig tacokrydda ger du enkelt köttet den där smarriga fredagskänslan. Till detta serverar du ris, söta majskorn, krispiga grönsaker och en vitlökssås gjord på gräddfil. Lika enkelt som gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018

Tacostekt fläskytterfilé med majs och vitlöksfil

Ingredienser

4 portioner
1
förp majskorn (à 340 g)
600 g
fläskytterfilé
30 g
tacokrydda
2 dl
gräddfil
3
tomater

Att ha hemma

4
portioner ris
1 tsk
olja
1
vitlöksklyfta

För alla

Kontrollera noga innehållet i tacokryddan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Byt ut hälften av köttet mot kidneybönor och gräddfilen mot växtbaserad ersättningsprodukt. Att välja ekologiska eller miljömärkta matvaror är ett enkelt sätt att bidra till ett bättre klimat. Titta efter symbolerna för EU-ekologiskt, KRAV.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Servera till exempel med sallad, gurka och färsk koriander och salsa.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Jenny

8/27/2020

Ok, gott. Känns väldigt mycket barnanpassad vardag, det vill säga lite halvtrist. Men familjen gillade det!

Nils

2/12/2020

Riktigt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2326 KJ / 556 kCal
Fett 18 g
Salt 1 g
Kolhydrater 62 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept