UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Tacostekt fläskytterfilé med majs och vitlöksfil

Dags att steka fläskfilé med tacotwist! Med vanlig tacokrydda ger du enkelt köttet den där smarriga fredagskänslan. Till detta serverar du ris, söta majskorn, krispiga grönsaker och en vitlökssås gjord på gräddfil. Lika enkelt som gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av majsen.
  3. Skiva köttet och stek i oljan och krydda med tacokryddan. 
  4. Skala och riv vitlöken och blanda med gräddfilen. Skär tomaterna i tärningar.
  5. Servera köttet med ris och alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tacokryddan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Byt ut hälften av köttet mot kidneybönor och gräddfilen mot växtbaserad ersättningsprodukt. Att välja ekologiska eller miljömärkta matvaror är ett enkelt sätt att bidra till ett bättre klimat. Titta efter symbolerna för EU-ekologiskt, KRAV.

Tips

Servera till exempel med sallad, gurka och färsk koriander och salsa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 30 g tacokrydda
  • 2 dl gräddfil
  • 3 tomater
Att ha hemma
  • 4 portioner ris
  • 1 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta

Näringsvärde
Per portion

Energi 2326 kJ / 556 kCal