Tacopaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacopaj

Tacopaj fulländar fredagsmyset och med färdig pajdeg är det lätt att göra. Här är en variant på tacopaj med riktigt mycket grönsaker. Det gör pajen både godare och nyttigare. En vitkålsallad till med krispiga rädisor och spenat blir pricken över i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 

  1. Sätt ugnen på 200°C. 

 

  1. Rulla ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter. 

 

  1. Fyllning: Skala och riv lök och vitlök fint och morot och rotselleri grovt. Låt majsen rinna av. 

 

  1. Fräs lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Tillsätt rotfruktsrivet och färsen, låt det fräsa några minuter. Blanda i tacokryddan, vatten, grädde och majs. Låt puttra några minuter utan lock. 

 

  1. Skiva tomaterna. Blanda osten med kvargen och smaksätt med salt och peppar. 

 

  1. Fördela köttfärsröran i pajformen och bred på ostkvargen. Lägg på tomatskivorna och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. 

 

  1. Till servering: Servera pajen med vitkålssallad.

 

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på tacomixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt till matlagningsgrädden och kvargen.

Klimatanpassa

Byt ut nötfärs till blandfärs, kycklingfärs eller sojafärs! Med de sista två alternativen minskar du klimatpåverkan för rätten med över 75%.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kyld pajdeg
Fyllning
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1/4 rotselleri
  • 150 g majskorn
  • 1 msk olja
  • 300 g nötfärs
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 tomater
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl kvarg (10%)
Till servering
  • vitkålssallad med rädisor och spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2860 kJ / 685 kCal