Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacopaj

Mycket trevlig tacopaj som passar både stora och små. Grädda degen i ugn och laga till den härliga fyllningen, med bland annat nötfärs, champinjoner, tomater, majs och grädde, under tiden. Gott och enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter
  3. Fyllning: Skala och finhacka vitlöken. Låt champinjonerna rinna av.
  4. Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt fräsa med några minuter. Blanda i tacokryddan, vatten, grädde och champinjoner. Låt puttra några minuter utan lock.
  5. Skölj och småtärna tomaterna. Låt majsen rinna av. Blanda ner tomater och majs i pannan. Fördela röran i pajformen och strö över osten.
  6. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
  7. Servera gärna pajen med en grönsallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Ingredienser

  • 250 g pajdeg
Fyllning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 180 g champinjoner (i burk)
  • 1 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 tomater
  • 1/2 förpackning (à 150 g) majskorn
  • 75 g riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2856 kJ / 682 kCal