Tacopaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tacopaj

Det här receptet på tacopaj är en riktig höjdare som både vuxna och barn älskar! Den lena men samtidigt kryddiga köttfärsen tillsammans med ost och crème fraiche samt smulade nachochips skapar en otrolig smakupplevelse som är både krämig och krispig!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala och hacka löken, stek den och köttfärsen i oljan.
  3. Rör ner kryddmixen, vatten och krossade tomater, låt koka ca 5 minuter. Häll upp i en ugnssäker form.
  4. Blanda osten med crème fraiche och klicka på köttfärsen.
  5. Smula tortillachipsen grovt och strö över köttfärsen. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen och tortillachipsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkprotein ersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfri ost.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt nötfärs till blandfärs/byt ut nötfärs mot kycklingfärs. Detta leder till en halvering/80% minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olja
  • 1 påse taco kryddmix (à 40 g)
  • 500 g krossade tomater
  • 100 g riven ost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 150 g tortillachips
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3114 kJ / 744 kCal