Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacobiffar

Här är ett trevligt recept på saftiga, smakrika och kryddiga tacobiffar som du serverar med ris och varm tomat. En utmärkt vardagsrätt som både vuxna och barn älskar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt förpackningsanvisning.
  2. Blanda köttfärsen med kryddmixen, ägg och vatten. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i olja ca 5 min på ena sidan.
  3. Skölj och halvera tomaterna. Lägg en tomathalva, med snittytan uppåt när biffarna steker på andra sidan ytterligare 3-4 min.
  4. Servera biffarna med riset och en sallad av isbergssallad, gurka och rödlöksringar.

För alla

Tacobiffar innehåller ägg.
Gör äggfri: Uteslut ägget om du inte tål och ersätt med 2 kokta, kalla rivna potatisar (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 500 g köttfärs
  • 1 påse taco kryddmix (à 40 g)
  • 1 ägg
  • 3 msk vatten
  • tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?