Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tabbouleh

Fenomenalt gott! Tabbouleh är en smakrik persiljesallad, som serveras tillsammans med aubergineröra i varma mjuka chapatibröd. Delikat "allt i ett"-rätt som alla tycker om.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt kallna.
  2. Tärna tomaterna och zucchinin. Skala och strimla löken. Blanda detta med vita bönor och persilja i en skål.
  3. Grovhacka myntan och vänd ner den. Ringla över olja och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm brödet enligt anvisningen på förpackningen. Lägg tabbouleh i brödet tillsammans med Aubergineröra.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj specialbröd som passar vid celiaki. Ersätt bulgurn med kokt ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl bulgur
  • 4 tomater
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 liten gul lök
  • 1 burk stora vita bönor (à 410 g)
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 1 kruka grovhackad mynta
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk finpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 6 pita- eller chapatibröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1550 kJ / 370 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden