Tabbouleh
En sallad med mycket persilja som smaksätts med lök, hackade tomater och lite bulgur. Ringla över olivolja och färskpressad citronjuice. Grön och välsmakande sallad som passar utmärkt som tillbehör till grillat eller på en buffé. Namnet betyder ”lite kryddigt” på arabiska men smakar mer än namnet föreslår.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 dl bulgur
ca 100 g bladpersilja
1 gul lök
3 tomater
3/4 dl färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.
Gör så här
Tips
Gillar du persilja så öka upp mängden efter egen smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1341 KJ / 320 kCal
Fett21 g
Salt1.85 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g
Kommentarer
Mycket gott . Nyttigt också.
Maria
2024-03-25Bulguren ska absolut i n t e kokas. Det räcker med citronsaft, olja och saften från tomaterna.
Anna
2023-10-18Mycket gott! Tillsatte cest från 1/2 citron (ekologisk).
Susan
2023-07-07