Tabbouleh | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tabbouleh

Tabbouleh är en vegetarisk matig sallad där bulgur är huvudingrediens. Bladpersilja, tomat, gurka och rödlök blandas med bulgur. Myntablad och citron gör salladen fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga bulgur enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj och hacka persiljan och grovstrimla myntabladen. Sköj och skär gurka och tomater i små kuber. Skala och finhacka rödlöken. Blanda allt i en skål.
  3. Vänd sedan ner bulgurn med allt det hackade. Stänk över en blandning av pressad citron och olivolja och blanda allt noga.
  4. Smaka av med salt och peppar. Garnera med extra mynta och små svarta oliver.

Tips

Gott att variera tabbouleh med olika toppningar som: tunt skivad parmaskinka, lammkorv, lammfärsbiffar, gott nybakat bröd vid sidan om. Man kan även byta ut bulgur mot t ex quinoa eller couscous som en variant på tabboulehn.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl bulgur
  • 1 stor bunt bladpersilja
  • 10 färska myntablad
  • 1/2 grön gurka
  • 3 tomater
  • 2 rödlökar
  • saft av 1 citron
  • 5 msk fin olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1153 kJ / 276 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept