Hjortronsyltkakor
Syltkakor med det norrländska guldet är en garanterad succé runt fikabordet! Baka ut degen och gör små fördjupningar som du fyller med gyllene hjortronsylt. En kakklassiker i lyxigt utförande!
Ingredienser
ca 50 st
Deg
100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g)
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
ca 1/2 dl hjortronsylt eller annan sylt
För alla
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Vill du göra egen hemmlagad hjortronsylt att fylla kakorna med?
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett tips är att tillsätta lite färskmalen kardemumma i degen. Blir väldigt gott ihop med hjortronsylten.
Lina
2022-09-17Hemsk recept där degen inte ens var söt! Jag brukar nästan alltid minska på sockret i recept men i det här följde jag receptet och det är väldigt mycket mjöl, 2,5 dl, på en halv dl socker. Blev inte bra!
Sofia
2021-07-26Ett kryddmått bakpulver? Jag jämförde med andra recept och tog en tesked istället! :-)
Louise
2021-06-24Hej Louise! Ja, det stämmer, 1 krm bakpulver är helt rätt i vårt recept. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-20