Syltkakor med hjortronsylt

40
3
Syltkakor med hjortronsylt

Syltkakor med det norrländska guldet är en garanterad succé runt fikabordet! Baka ut degen och gör små fördjupningar som du fyller med gyllene hjortronsylt. En kakklassiker i lyxigt utförande!

Syltkakor med hjortronsylt

Ingredienser

ca 50 st

Deg

100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g)
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning

ca 1/2 dl hjortronsylt eller annan sylt

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Sofia

2021-07-26

Hemsk recept där degen inte ens var söt! Jag brukar nästan alltid minska på sockret i recept men i det här följde jag receptet och det är väldigt mycket mjöl, 2,5 dl, på en halv dl socker. Blev inte bra!

Louise

2021-06-24

Ett kryddmått bakpulver? Jag jämförde med andra recept och tog en tesked istället! :-)

Redaktionen ICAse

2021-07-20

Hej Louise! Ja, det stämmer, 1 krm bakpulver är helt rätt i vårt recept. 😊 Hälsningar Elina

Sigrid

2021-05-01

Jättefina kakor, men jag skulle göra rullarna 3 cm i diameter och sedan skära skivorna 1 cm höga, annars blir de väldigt väldigt små.

Testa liknande recept

Blåbärsbullar
Hallontårta
Studenttårta
Polka sandwich
Chokladmuffins
Enkel jordgubbstårta