Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Syltkakor med hjortronsylt

Syltkakor med det norrländska guldet är en garanterad succé runt fikabordet! Baka ut degen och gör små fördjupningar som du fyller med gyllene hjortronsylt. En kakklassiker i lyxigt utförande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Deg: Arbeta samman alla ingredienser till en deg. Dela den i 2 delar och rulla ut till 2 längder, ca 2 1/2 cm i diameter (för 50 kakor). Låt längderna vila i kylskåpet så de går lättare att skära.
  3. Fyllning: Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning mitt i varje kaka och fyll denna med sylten.
  4. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter eller till kakorna fått fin färg.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: ca 50 st
Deg
  • 100 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g)
  • 1 krm bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
Fyllning
  • ca 1/2 dl hjortronsylt eller annan sylt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer