Syltkakor med det norrländska guldet är en garanterad succé runt fikabordet! Baka ut degen och gör små fördjupningar som du fyller med gyllene hjortronsylt. En kakklassiker i lyxigt utförande!
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett tips är att tillsätta lite färskmalen kardemumma i degen. Blir väldigt gott ihop med hjortronsylten.
Lina
2022-09-17Hemsk recept där degen inte ens var söt! Jag brukar nästan alltid minska på sockret i recept men i det här följde jag receptet och det är väldigt mycket mjöl, 2,5 dl, på en halv dl socker. Blev inte bra!
Sofia
2021-07-26Ett kryddmått bakpulver? Jag jämförde med andra recept och tog en tesked istället! :-)
Louise
2021-06-24Hej Louise! Ja, det stämmer, 1 krm bakpulver är helt rätt i vårt recept. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-20