Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Syltade gröna tomater

Fräscha gröna tomater som får en livfull och söt smak från muskot, kanel och kryddnejlikor. Kryddorna får med hjälp av ättikan sjunka in tomaterna under en dag eller två. De syltade tomaterna ger det lilla extra till en enkel köttbit.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förväll tomaterna i saltat vatten i 4-5 minuter. Skölj dem sedan i kallt vatten tills de är helt avsvalnade.
  2. Koka en "ättikslag" på resterande ingredienser.
  3. Fördela tomaterna i burkar för inläggning eller stora skålar. Häll den varma lagen över tomaterna. Låt tomaterna dra i lagen minst en dag före servering.
  4. Servera gärna till Hickorykokt pepparbringa och Bönragu.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 kg gröna tomater
  • 5 dl ättiksprit (12%)
  • 1 l vatten
  • 2 1/2 dl socker
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 krm mald muskot
  • 2 kanelstänger
  • 10 pepparkorn
  • 10 kryddnejlikor
  • 2 msk salt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer