Sverigekaka med vaniljfyllning
Denna saftiga kaka har många namn - säger du Sverigekaka, pensionärskaka eller sommarkaka? Oavsett så är det en av de godaste sockerkakor du kan baka, med extra allt. Fyllningen av vanilj och smör är det som gör att kakan får sin goda vaniljsmak. Låt kakan stå till sig några timmar så blir den extra god. Servera med en klick grädde på nationaldagen eller vid vilken fika som helst.
Ingredienser
12 bitar
matfett (till formen)
ströbröd (till formen)
3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 g smör eller margarin
Fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Topping
2 msk florsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 12 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför blir kakan som ett torn och inte platt som på bilden?
Ebba
2024-03-27Kan man göra denna kaka i långpanna? Ska man dubbla receptet då?
Therése
2023-11-13Verkligen uppskattad kaka. Men… hur får jag fyllningen så att den går att bre? För mig blir den tunn så jag måste sleva/hälla på fyllningen. Med vänlig hälsning, Anette
Anette
2023-07-12Hej Anette! Kul att höra att du gillar kakan! Fyllningen blir rinnig så den ska slevas/hällas på som du skriver. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20