Svartvinbärssill
Varför inte lyxa till midsommarmiddagen med egen inlagd sill? Mör, fräsch sill blir sagolik när den får ta smak av lagen och nyplockade svarta vinbär från trädgården.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 burk inläggningssill (à 420 g)
ca 20 svarta vinbär
1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
Lag
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 1/3 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
En sill som bara blir godare om du låter den dra i lagen i minst två dygn.
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi960 KJ / 230 kCal
Fett12 g
Kommentarer
Jag tog alla råd här nedan och tillsatte rödlök 10 kryddpeppar och 3 lagerbladochvfick världens godaste sill efter 3 dagar. Den blev favoriten näst efter matjessillen på midsommarbordet.
Renate
2019-06-27God inläggning, jag utvecklade receptet genom en skivad rödlök, 10 lryddpepparkorn och 10 kryddnejlikor. Smaken blir då mer "julig". Familjen har fått en ny invånare på julens sillbuffé...
Torbjörn
2009-01-02Sillen är jättegod men behöver ett par dagar på sig. Kruxet är att komma ihåg att spara några vinbär i frysen...
Eva
2005-12-27