Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Svartvinbärssill

Har du svartvinbär över från busken på tomten kan du med fördel använda bären för att smaksätta sillen. Rödlök, purjolök och morot är några av de övriga ingredienserna vars smaker sillen fångar upp i kylen och som gör den utomordentligt god.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillen i bitar. Skala och skär morot och lök i små bitar. Ansa och skär purjolöken fint. Blanda allt i en burk.
  2. Häll över 1-2-3-lag och låt stå kallt i minst 2 dygn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 1/2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök
  • ca 3/4 dl konc svartvinbärssaft
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl svarta vinbär
  • 1 sats 1-2-3 inläggningslag (se länk nedan)
  • 1 st lagerblad till garnering
Lägg till i inköpslistan