Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Svarta vinbärskakor

Ta hand om årets svarta vinbär och koka egen marmelad att fylla dessa mördegskakor med – eller köp färdig svartvinbärsmarmelad. Ringla över florsockerglasyr och njut av vinbärskakorna till en god kopp kaffe. Variera gärna med andra sorters marmelad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 20 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl, smör, socker och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en liten, bakpappersklädd långpanna eller rektangulär form som mäter 20 x 30 cm till en 1/2 cm tjock platta (för 20 st).
  4. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter. Låt svalna helt.
  5. Bred över marmelad och ställ in i kylen ytterligare 1 timme.
  6. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Ringla över kakan. Låt stelna i kyl. Skär försiktigt i långa trekantiga bitar.

För alla

Innehåller gluten och ägg. 
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 20 stycken
  • 100 g kallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 1 äggula
  • 2 dl marmelad av svartva vinbär
  • 2 dl florsocker
  • ca 1 1/2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 494 kJ / 118 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer