UNDER 15 MIN | Enkel

Svart pizza med fikon och chèvre

Laga en skrämmande god pizza på svart pizzadeg! Halloween-pizzan är ett aptitretande tilltugg eller förrätt toppad med färskost, chèvre, fikon, valnötter och ruccola. Pizzan går lika bra att baka med vanlig pizzadeg och funkar då året runt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
  3. Rulla ut pizzadegen på bakplåtspappret. Bred ut färskosten över pizzadegen. Smula över chèvren. Skär fikonen i klyftor och fördela dem över pizzan. Lägg pizzan på den varma plåten och grädda 10–15 minuter.
  4. Ta ut pizzan, strö över ruccola och valnötter, ringla över honung. Skär i bitar och servera direkt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 förp svart pizzadeg (à 550 g)
  • 150 g färskost
  • 200 g färsk chèvre
  • 4 - 5 färska fikon
  • ca 40 g ruccola
  • 1 dl grovhackade rostade valnötter
  • honung att ringla över

Näringsvärde
Per portion

Energi 2267 kJ / 537 kCal