UNDER 15 MIN | Enkel

Svart bönröra

Till tacos, burritos, quesadillas eller wraps är en svart bönröra ett magiskt vegetariskt tillbehör! De goda svarta bönorna får smak av vitlök, spiskummin, lime och koriander. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs löken mjuk i oljan ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt de torra kryddorna och fräs lite till under omrörning.
  2. Häll av bönorna i en sil och låt rinna av och tillsätt i lökfräset. Stek någon minut. Tillsätt vatten och stek lite till.
  3. Mixa lök- och bönfräset grovt med en stavmixer. Smaka av med salt. Späd med mer vatten om du tycker röran är för tjock. 
  4. Blanda ner limejuice. Hacka den färska koriandern, även stjälkarna, och vänd ner i röran.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk malen peppar (gärna ancho)
  • 3 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 1 dl vatten
  • salt
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 kruka färsk koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 481 kJ / 115 kCal