Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svampsoppa

Fin soppa med färsk svamp, lök, havrebaserad grädde och din egengjorda grönsaksbuljong. Servera soppan tillsammans med ett glutenfritt bröd. En perfekt soppa för dig som inte tål mjölk och gluten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa svampen och skär den i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i margarin i en kastrull. Lägg i svampen och låt fräsa under omrörning några minuter.
  2. Tillsätt Grönsaksbuljong. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.
  3. Mixa soppan. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hetta upp och tillsätt persiljan. Servera med ett glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g färsk svamp t ex champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 3 msk mjölkfritt margarin
  • 8 dl grönsaksbuljong (se länk nedan)
  • 2 dl havrebaserad grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • 1 dl finhackad persilja
  • glutenfritt bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?