Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamppizza

Denna fräscha pizza med svamp och mozzarella går på ett kick att laga med färdig pizzadeg och ricottasås. Allt du behöver göra är att strö ut ingredienserna över degen och skjutsa in pizzan i ugnen! Ett utmärkt recept för fredagsmyset med familjen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg den frysta svampen i en stekpanna och koka bort all vätska.
  3. Skala och skiva löken. Stek den och svampen i matfettet, krydda med salt och peppar.
  4. Rulla ut pizzadegarna på plåtar med bakplåtspapperet under.
  5. Bred på pastasåsen och lägg på lök och svampfräset. Riv bitar av mozzarellan och lägg på pizzorna.
  6. Sätt in mitt i ugnen och grädda 15-20 minuter.
  7. Lägg på oliverna och servera pizzan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. Rätten innehåller gluten och mjölkprotein.
Laktosfri: kontrollera innehållet i pizzadegarna. Använd laktosfritt matfett. Välj ev pastasås utan ricotta och byt ut mozzarellan mot riven hårdost.
Äggfri: kontrollera innehållet i pizzadegarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g fryst svampmix
  • 2 gula lökar
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 pizzadegar (à 260 g)
  • 1 burk pastasås med ricotta (à 400 g)
  • 2 mozzarella (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2508 kJ / 596 kCal