Svamppasta med parmesan

13
0 Klimatsmart
Svamppasta med parmesan

En krämig svamppasta med parmesan lyxar till de flesta vardagskvällar. Här blandar du champinjoner med vita bönor för lite extra protein och låter dem bli krämig med hjälp av matlagningsgrädde. Ät krispig hjärtsallad till, och glöm inte att strö över lite parmesan innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020

Svamppasta med parmesan

Ingredienser

4 portioner
250 g
champinjoner
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
380 g
stora kokta vita bönor
4
port pasta (gärna bavette)
1/2 dl
mjölk
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
kycklingbuljongtärning
100 g
parmesanost (gärna flarn)
2
hjärtsallad
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Stek lite pressad vitlök med svampen och krydda med timjan. Det går bra att byta ut parmesan mot grana padano.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2446 KJ / 585 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 65 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept