Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamp- och sellerisoppa med persilja

En riktigt krämig, god och mättande soppa av svamp och selleri. Servera den rykande heta svamp- och sellerisoppan tillsammans med persilja och en god smörgås till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och selleri, ansa svampen. Skär allt i bitar.
  2. Fräs det skurna i matfettet i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar eller fond. Låt det koka under lock på svag värme ca 10 minuter eller tills sellerin är mjuk. Tillsätt grädden och koka upp.
  3. Mixa soppan med persiljan tills den är slät. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera soppan med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljong/fond. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 200 g rotselleri
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk matfett
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller fond (2 buljongtärningar motsvarar 3 msk fond)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl skuren persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 926 kJ / 221 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept