Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Strozzapreti pasta med kikärter och tomat

God pasta med kikärtor i en härlig tomatsås är en proteinrik vardagsrätt som bara tar tjugo minuter att svänga ihop. Servera med extra olivolja och nyriven parmesan, ät och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan al dente. Låt rinna av genom ett durkslag.
  2. Fräs löken och vitlöken i olivolja i ett par minuter.
  3. Tillsätt tomater, vatten och oregano, koka ihop under 4-5 minuter.
  4. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Blanda i kikärterna och koka ytterligare ett par minuter, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Blanda i den nykokta pastan i såsen.
  6. Till servering: Servera med extra olivolja och nyriven parmesanost.

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller byt mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1104 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Zeta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna Strozzapreti)
  • 1/2 hackad gul lök
  • 2 - ca 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl extra jungfruolivolja gärna Classico (spara lite till servering)
  • 1 burk finkrossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk kikärter (à 410 g)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • parmesanost (gärna lagrad 14-20 månader)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer