Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Strömmingsmacka

Lättlagat, gott och enkelt är detta recept på strömmingsmacka. Det hårda brödet får goda ingredienser som stekt strömmingsflundra, potatis, crème fraiche, lök och kaviar. Strömmingsmackan smakar underbart så var beredd på att du kommer vilja ha två!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förbered hårt bröd, färskpotatis och strömmingsflundror.
  2. Blanda crème fraiche och kaviar. Bre krämen på bröden.
  3. Skiva potatisarna, fördela skivorna på bröden. Strö över rödlök, dill och gräslök. Lägg på strömmingsflundrorna.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hårdbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 smörade skivor hård bröd
  • 400 g kokt färskpotatis
  • 4 stekta strömmingsflundror
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 msk rökt kaviar
  • 2 msk finskuren rödlök
  • 1 msk finskuren dill
  • 1 msk finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?