Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt torsk med kräfttzatziki

Stek torsk så paneringen får en gyllene färg och servera den till den klassiska tzatzikin som fått sällskap av kräftstjärtar. Med kokt potatis blir det en härlig rätt med smak av sommar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Riv gurkan grovt och pressa ur vätskan. Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Hacka dillen.
  4. Lägg crème fraiche i en bunke och pressa i vitlöksklyftan. Krydda med salt och peppar. Blanda ner gurkan med kräftor och dill till en kräfttzatziki.
  5. Skär fisken i portionsbitar och krydda den med salt och peppar. Häll mjölet på en tallrik och vänd torsken i mjölet. Stek i matfettet 3–4 min på varje sida.
  6. Skär citronen i klyftor.
  7. Servera fisken med potatis, kräfttzatziki, citron och gärna en sallad.

För alla

Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot majsmjöl eller annat glutenfritt mjöl att panera torsken med.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Kräfttzatziki
  • 1/2 gurka
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 kruka dill
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Torsken
  • 600 g torskfilé
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2456 kJ / 588 kCal