Stekt torsk med kokt potatis och curryremoulad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt torsk med kokt potatis och curryremoulad

Härligt recept på stekt fisk med curryremoulad. Du kan använda torskfilé, sej eller hoki. Gör till fisken en smakrik curryremoulad med pickles, majonnäs och curry. Servera med kokt potatis och citronklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och bena ur torsken. Dela upp filéerna i portionsbitar. Vispa upp äggen lätt i en djup tallrik. Vänd fiskbitarna först i vetemjöl sedan i äggen och till sist i ströbrödet.
  2. Stek fisken i matfett i en medelvarm stekpanna, ca 3-4 minuter per sida. Salta och peppra.
  3. Hacka picklesen fint. Blanda pickles, majonnäs och curry. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp fisk och curryremoulad på tallrikar och servera med kokt potatis och citronklyftor.

Tips

För en lättare remoulad, blanda med gräddfil eller vatten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sej, hoki eller torskfilé
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 dl pickles utan lag
  • 1 dl majonnäs gärna lättmajonnäs
  • 1 tsk curry
  • 12 potatisar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info