Stekt torsk med gurkmajonnäs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt torsk med gurkmajonnäs

En stekt torsk får en härlig gyllenbrun färg när du steker den i smör. Här serveras den stekta fisken med en len gurkmajonnäs som får sin smak av dill, härlig nykokt potatis och krispiga gurkbitar. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Gurkmajonnäs: Tärna halva gurkan fint. Blanda majonnäs, dill, ättika och gurka.
  4. Skär resten av gurkan i bitar eller stavar.
  5. Torsk: Stek fisken i matfettet någon minut på varje sida. Salta och peppra.
  6. Servera fisken med potatis, gurka och gurkmajonnäs.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Gurkmajonnäs
  • 1 gurka
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 tsk torkad dill
  • 1 krm ättika (12%)
Torsk
  • ca 600 g torskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2155 kJ / 514 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept