Stekt torsk med gurkmajonnäs

Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
0
Stekt torsk med gurkmajonnäs

Kvällens middag är fina fisken, bokstavligt talat! Medan potatisen kokar svänger du ihop den goda och krämiga gurkmajonnäsen. Stek sedan torsken snabbt på varje sida för att behålla saftigheten på fisken och middagen är serverad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Stekt torsk med gurkmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Gurkmajonnäs

1 dl  majonnäs
1 dl  bostongurka
1 dl  rostad lök
3   tomater

Torsk

ca 600 g  torskfilé
1 msk  smör
salt
peppar

För alla

Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Blanda gärna tomaterna med en vinägrett.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2502 KJ / 597 kCal
Fett28 g
Salt2.74 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Frasig fisk med franska ärter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fröfrasig torsk i ugn med tartarsås
Betyg 3.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fusk-fish'n chips
Betyg 2.7 av 5.
314 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad torsk med Rhode Islandsås
Betyg 4.1 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt torsk
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga