Stekt torsk med gurkmajonnäs

12
0
Stekt torsk med gurkmajonnäs

En stekt torsk får en härlig gyllenbrun färg när du steker den i smör. Här serveras den stekta fisken med en len gurkmajonnäs som får sin smak av dill, härlig nykokt potatis och krispiga gurkbitar. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2018

Stekt torsk med gurkmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Gurkmajonnäs

1
gurka
1 dl
majonnäs
1/2 tsk
torkad dill
1 krm
ättika (12%)

Torsk

ca 600 g
torskfilé
1 msk
smör eller margarin
-
salt
-
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2155 KJ / 514 kCal
Fett 23 g
Salt 2.23 g
Kolhydrater 42 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept