Stekt torsk med äggsås

14
2
Stekt torsk med äggsås

Torsk och ägg är två smakkompisar som kan kombineras och tillagas på många olika sätt – här som stekt torsk tillsammans med en smarrig sås gjord på lättkokta ägg, smetana och salt. Servera fisken och den ljuvligt krämiga såsen med potatis, gröna vackra hjärtsalladsblad och avsluta med att strö över nymald svartpeppar. Hoppas det smakar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Stekt torsk med äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Äggsås

3
ägg
2 dl
smetana
2 krm
salt
1 krm
peppar

Fisk

600 g
torsk
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
2 msk
smör eller margarin

Sallad

2
hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vänd fisken i mjöl innan den steks så blir den lite knaprig.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Jessica

12/15/2016

Inte alls gott! Tråkig sås som behövde piffas, fisken smakade inte gott! Trist rätt

Rosita

12/12/2016

Jag gjorde en vanlig äggsås så detta blev mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2596 KJ / 618 kCal
Fett 32.4 g
Salt 2.09 g
Kolhydrater 41.2 g
Protein 38.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept