Torsk och ägg är två smakkompisar som kan kombineras och tillagas på många olika sätt – här som stekt torsk tillsammans med en smarrig sås gjord på lättkokta ägg, smetana och salt. Servera fisken och den ljuvligt krämiga såsen med potatis, gröna vackra hjärtsalladsblad och avsluta med att strö över nymald svartpeppar. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
49 2016
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jessica
12/15/2016Inte alls gott! Tråkig sås som behövde piffas, fisken smakade inte gott! Trist rätt
Rosita
12/12/2016Jag gjorde en vanlig äggsås så detta blev mycket gott!