Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Stekt torsk med ägg- och kaviarsås

Stekt torsk är en vardagsfavorit för många, men vill man sätta mer smak på fisken så är detta recept värt ett försök. Med ägg, kaviar och crème fraiche rör du enkelt ihop en krämig och god äggsås. Spara tid genom att koka äggen i samma kastrull som potatisen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Koka potatisen mjuk i rikligt med vatten så att äggen får plats att kokas.
  3. Koka äggen i potatisvattnet ca 9 minuter.
  4. Blanda crème fraiche och kaviar och smaka av med peppar. Skala äggen och skär i tärningar och vänd ner i såsen.
  5. Stek torsken i smöret ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  6. Servera torsken med potatis, tomater och ägg- och kaviarsås.

För alla

Läs noga innehållet på kaviaren. Rätten innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smör mot olja.

Klimattips

Välj gärna MSC-certifierad eller KRAV-certifierad torsk så vet du säkert att fisken inte är rödlistad.
Visste du att så mycket som var femte potatis går bort vid skalning så koka potatisen med skalet på så minskar du svinnet. Skala hellre efter kokning om du måste.
Väljer du lätt crème fraiche 15 % istället för 34 % och olja istället för smör får du en mer hälsosam och klimatsmart rätt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med hackad gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 4 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl kaviar
  • 400 g torskfilé
  • 250 g körsbärstomater
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2640 kJ / 589 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept