Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt lax med risnudlar, ägg och grönsaker i sojabuljong

En japaninspirerad rätt som är enkel att laga. Här blandas fräscha ingredienser som lax, broccoli, paprika och babyspenat. Sojasåsen ketjap manis ger rätten sin karaktäristiska smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem i 6 minuter. Spola dem kalla.
  2. Dela broccolin i buketter. Skala och skär stammen i skivor. Skala, dela och skiva löken tunt. Skala och riv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Skär laxen i tärningar, ca 2x2 cm.
  4. Koka upp buljongen tillsammans med ketjap manis.
  5. Lägg i broccoli, lök, vitlök och paprika. Koka upp grönsakerna. Tillsätt nudlarna och koka sakta ca 2 minuter.
  6. Vänd försiktigt ner laxen och spenaten. Låt buljongen stå och dra 1 minut.
  7. Skala, dela och lägg på ägghalvorna.
  8. Till servering: Servera gärna med koriander.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut ketjap manis mot sojasås.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 250 g broccoli
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul paprika
  • ca 400 g laxfilé
  • 1 liter kycklingbuljong (vatten och fond)
  • 125 ml ketjap manis
  • 250 g risnudlar
  • 65 g babyspenat
Till servering
  • gärna koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2336 kJ / 630 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept