Stekt lax med bönor och dillkräm

6
5
Stekt lax med bönor och dillkräm

När tiden är knapp men du ändå vill äta god och näringsrik mat är stekt lax en riktigt bra lösning. Färsk laxfilé går extra fort att steka, men fryst går lika bra om den är ordentligt tinad. Servera med kokt potatis, haricots verts och en enkel dillkräm gjord på crème fraiche.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Stekt lax med bönor och dillkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
200 g
haricots verts (bönor)
1
ask, färsk dill (à 20 g)
2 dl
crème fraiche
4
port laxfilé

Att ha hemma

-
salt
-
peppar
2 tsk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Klimattips

Välj gärna MSC, ASC eller kravmärkt fisk för ett mer klimatsmart val samtidigt som du minskar utarmningen av fisk i haven.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Tobias

2020-10-18

Står bönor med i hur man tillagar. Men fick inga bönor i matkasse och står inte bönor i ingredienslistan

Redaktionen ICAse

2020-10-19

Hej Tobias! Åh, det är haricots verts (gröna bönor) som vi menar med bönor. 😉 Hälsningar Elina

Carina

2020-10-15

Smidigt och gott. Men tillsatte lite majonnäs i såsen för mer smak.

Isabelle

2020-08-20

Enkelt och fräscht. 👍🏻

Näringsvärde per portion

Energi 2791 KJ / 665 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 43 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept