Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt lax med bönor och dillkräm

När tiden är knapp men du ändå vill äta god och näringsrik mat är stekt lax en riktigt bra lösning. Färsk laxfilé går extra fort att steka, men fryst går lika bra om den är ordentligt tinad. Servera med kokt potatis, haricots verts och en enkel dillkräm gjord på crème fraiche.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Koka potatisen i en stor kastrull så att bönorna får plats. När potatisen är mjuk, lägg i bönorna och låt koka ca 3 minuter.
  3. Hacka dillen och blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek laxen i oljan, ca 3 minuter på varje sida, Krydda med salt och peppar.
  5. Servera laxen med potatis, bönor och dillkräm.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimattips

Välj gärna MSC, ASC eller kravmärkt fisk för ett mer klimatsmart val samtidigt som du minskar utarmningen av fisk i haven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 200 g haricots verts
  • 1 ask, färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 port laxfilé
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2791 kJ / 665 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer