Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Njut av en mild kolja med uppfriskade citron- och pepparrotssmör. Koljan steks tills den får en fin och krispig yta. Citron- och pepparrotssmöret gör du genom att smälta smöret och vända ner den rivna pepparroten och citronskalet. Servera med nykokt potatis och en frisk sallad på gurka och salladslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och riv pepparroten. Riv skalet från citronen och pressa ur saften.
  3. Skala och tärna gurkan. Skär salladslöken i tunna skivor. Plocka och hacka dillen. Ansa salladen och skär i bitar.
  4. Stek koljan i lite av smöret i en stekpanna. Salta och peppra.
  5. Smält resten av smöret och låt det sjuda tills det blir lite nötigt i tonen. Vänd ner pepparroten och citronskalet.
  6. Blanda gurka, salladslök, dill och sallad. Blanda med lite citronsaft, salt och peppar.
  7. Servera koljan med potatisen, salladen och citronsmöret.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis (gärna cecile)
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1/2 citron
  • 1/2 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 hjärtsallad
  • ca 400 g koljafilé
  • 50 g smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2350 kJ / 562 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept