Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt halloumi med grynsallad och myntafil

En mättande och ljummen sallad där matveten bjuder på fint tuggmotstånd och grönsakspytten bidrar med nyanserade smaker. Salt halloumi och myntadoftande gräddfilssås kompletterar fint.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek pytten mjuk i olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg upp i en bunke.
  3. Skär halloumin i tärningar och stek i oljan i en stekpanna.
  4. Myntafil: Hacka myntan och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda matvete, pytt, halloumi och spenat.
  6. Servera med myntafilen.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj halloumi och gräddfil utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port matvete
  • 500 g vegetarisk pytt
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 400 g halloumiost
  • 1 tsk olja
  • 65 g babyspenat
Myntafil
  • 1 kruka mynta
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2854 kJ / 684 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer