Stekt halloumi med grynsallad och myntafil

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
0
Stekt halloumi med grynsallad och myntafil

En mättande och ljummen sallad där matveten bjuder på fint tuggmotstånd och grönsakspytten bidrar med nyanserade smaker. Salt halloumi och myntadoftande gräddfilssås kompletterar fint.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Stekt halloumi med grynsallad och myntafil

Ingredienser

4 portioner
4   port matvete
500 g  vegetarisk pytt
1 msk  olivolja
salt och peppar
400 g  halloumi
1 tsk  olja
65 g  babyspenat

Myntafil

1   kruka mynta
1 1/2 dl  gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj halloumi och gräddfil utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2854 KJ / 684 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Shake salad med matvete, mango och halloumi
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matvetesallad med rostade tomater och halloumi
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumisallad med bakade tomater och ärtkräm
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga