Stekt halloumi med grynsallad och myntafil
En mättande och ljummen sallad där matveten bjuder på fint tuggmotstånd och grönsakspytten bidrar med nyanserade smaker. Salt halloumi och myntadoftande gräddfilssås kompletterar fint.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete
500 g vegetarisk pytt
1 msk olivolja
salt
peppar
400 g halloumi
1 tsk olja
65 g babyspenat
Myntafil
1 kruka mynta
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2854 KJ / 684 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer