Stekt halloumi med grynsallad och myntafil

6
0
Stekt halloumi med grynsallad och myntafil

En mättande och ljummen sallad där matveten bjuder på fint tuggmotstånd och grönsakspytten bidrar med nyanserade smaker. Salt halloumi och myntadoftande gräddfilssås kompletterar fint.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Stekt halloumi med grynsallad och myntafil

Ingredienser

4 portioner
4
port matvete
500 g
vegetarisk pytt
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
400 g
halloumi
1 tsk
olja
65 g
babyspenat

Myntafil

1
kruka mynta
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj halloumi och gräddfil utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2854 KJ / 684 kCal
Fett 33 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept