Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt fiskfilé med grönsakspuffar

Stekt fiskfilé med grönsakspuffar är en fräsch och krispig rätt med panerad torsk och små plättar med grönsaker. En innovativ och smakfull rätt som uppskattas av både vuxna och barn!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grönsakspuffar: Skala och grovriv med matberedarens rivskiva eller för hand morötter, potatisar, palsternacka och zucchini (som inte behöver skalas).
  2. Blanda det rivna med ägg, salt, peppar och hackad gräslök.
  3. Smält margarin i en stekpanna. Klicka i smet med en sked och bred ut till plättar. Stek dem gulbruna på båda sidor.
  4. Panera torskfilé med ströbröd blandat med salt och krossad citronpeppar. Stek fisken guldgul på båda sidor.
  5. Servera med puffarna och en klick matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk margarin
  • 500 g torskfilé
  • ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
Grönsakspuffar
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 1 zucchini
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?