Stekt falu med gräddstuvad spenat

17
4
Stekt falu med gräddstuvad spenat

Nog för att falukorv är god som den är, men ikväll gästas den av ett lite roligare tillbehör – stuvad spenat! Stuvningen smaksätts även med riven ost för extra smak, och ihop med potatisen kommer du vilja slicka tallriken ren!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020

Stekt falu med gräddstuvad spenat

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
400 g
fryst bladspenat
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
ca 550 g
falukorv
1/2
påse riven ost (à 150 g)

Att ha hemma

1 msk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Bigitta

2020-08-24

Går det bra med hackad fryst spenat? Kanske svårt att steka den.

Redaktionen ICAse

2020-08-25

Hej Birgitta! Det går jättebra med hackad fryst spenat. Du kan eventuellt behöva reda den med lite majsstärkelse eller vetemjöl. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Sofie

2020-04-27

Jättegott faktiskt. Men husman är oftast godast enligt mig. Tråkigt bara när det blir spenat över då man inte ska värma spenat mer än en gång. Men jättegod kall också!

Jenny

2020-04-17

Supergott:)

Näringsvärde per portion

Energi 3213 KJ / 767 kCal
Fett 51 g
Salt 4 g
Kolhydrater 50 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept