Stekt alaska pollock med äggsås och gurka

8
0
Stekt alaska pollock med äggsås och gurka

Hur låter detta: smörstekt alaska pollock som serveras med kokt potatis och en krämig äggsås? Inte så dumt, eller hur? Äggsåsen görs på smetana som bas, och kryddar upp med salt och peppar. För att bryta av texturerna lite så serverar du krispig gurka vid sidan av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019

Stekt alaska pollock med äggsås och gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
4 ägg
2 dl smetana
1 gurka
600 g alaska pollock

Att ha hemma

salt
peppar
1/2 msk smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite riven muskot.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2483 KJ / 590 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 43 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept