UNDER 45 MIN | Enkel

Stekt alaska pollock med äggsås och gurka

Hur låter detta: smörstekt alaska pollock som serveras med kokt potatis och en krämig äggsås? Inte så dumt, eller hur? Äggsåsen görs på smetana som bas, och kryddar upp med salt och peppar. För att bryta av texturerna lite så serverar du krispig gurka vid sidan av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka potatisen.
  3. Koka upp vatten till äggen. Lägg försiktigt ned äggen i det kokande vattnet och sjud i 9 minuter. Spola sedan äggen kalla i kallt vatten.
  4. Skala och hacka äggen. Blanda ägghacket med smetana och krydda med salt och peppar.
  5. Skär gurkan i stavar.
  6. Stek fisken i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida och krydda med salt och peppar.
  7. Servera fisken med potatis, gurka och äggsås.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite riven muskot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 4 ägg
  • 2 dl smetana
  • 1 gurka
  • 600 g alaska pollock
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1/2 msk smör

Näringsvärde
Per portion

Energi 2483 kJ / 590 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept