Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Sprödbakad torsk med rhode island

Att enkelt få ihop middagen kan vara skönt ibland. Här har du sprödbakad torsk och det klassiska tillbehöret potatis. Serveras med en Rhode Island sås gjord på crème fraiche och chilisås samt tomatskivor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Lägg torsken på en ugnsplåt (gärna med bakplåtspapper) och stek i ugnen i ca 25 minuter. 
  4. Blanda crème fraiche och chilisås, smaka av med salt och peppar. 
  5. Skär tomaterna i skivor.  
  6. Servera torsken med potatis, tomater och Rhode Island.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den sprödbakade torsken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri panerad fisk.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 4 port sprödbakad torsk
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 3 tomater
Att ha hemma
  • 1/2 dl chilisås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2735 kJ / 654 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer