UNDER 45 MIN | Medel

Sprödbakad torsk med dillmajonnäs

Mer dill åt folket! Till torsken gör du en sås med enbart två ingredienser – dill och majonnäs. Okej då, eventuellt lite salt och peppar om du föredrar det! Milda smaker från potatis och gurka tillförs, och rätten är nu komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Grovhacka dillen och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek fisken i oljan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Servera sprödbakad torsk och potatis med dillmajonnäs och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • peppar
  • 2 förp sprödbakad torsk (á 360 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 3724 kJ / 891 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept