Spenatsoppa med ägg och bondbröd

30
11
Spenatsoppa med ägg och bondbröd

Har du en påse hackad spenat i frysen? Tillsammans med grädde, lök och en bakpotatis har du grunden till en snabblagad och krämig spenatsoppa. För extra protein och mättnad serveras denna gröna goding med kokta ägg. Enkel, god och proppfull av vitaminer.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Spenatsoppa med ägg och bondbröd

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
1
gul lök
1
bakpotatis
600 g
fryst hackad spenat
2 1/2 dl
vispgrädde
8
skivor bond- eller lantbröd (gärna bake off)

Att ha hemma

1 msk
olivolja
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 30 minuter

Gör så här

Klimattips

Gör vegansk genom att använda en krämig havrebaserad matlagningsbas istället för vispgrädden. Denna ändring minskar klimatpåverkan med 63 %.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Emelie

10/28/2020

Enkel och god!

Terese

8/21/2020

Jättegod

Åsa

2/2/2020

Nu favorit 👌🏻

Näringsvärde per portion

Energi 2618 KJ / 625 kCal
Fett 38 g
Salt 4.47 g
Kolhydrater 45 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept