Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Spenatsoppa med ägg och bondbröd

Har du en påse hackad spenat i frysen? Tillsammans med grädde, lök och en bakpotatis har du grunden till en snabblagad och krämig spenatsoppa. För extra protein och mättnad serveras denna gröna goding med kokta ägg. Enkel, god och proppfull av vitamin K.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och låt koka ca 9 minuter. Spola i kallt vatten och skala.  
  2. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Fräs löken mjuk i olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt potatis, spenat, buljong och grädde. Koka upp och låt koka ca 10 minuter. 
  3. Mixa soppan slät med stavmixer eller i en blender. Häll tillbaka soppan i kastrullen och smaka av med salt och peppar. 
  4. Servera spenatsoppan med ägghalvor och bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Klimattips

Gör vegansk genom att använda en krämig havrebaserad matlagningsbas istället för vispgrädden. Denna ändring minskar klimatpåverkan med 63 %.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 bakpotatis
  • 600 g fryst hackad spenat
  • 3 dl vispgrädde
  • 8 skivor bondbröd
Att ha hemma
  • 1 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2748 kJ / 656 kCal