Har du en påse hackad spenat i frysen? Tillsammans med grädde, lök och en bakpotatis har du grunden till en snabblagad och krämig spenatsoppa. För extra protein och mättnad serveras denna gröna goding med kokta ägg. Enkel, god och proppfull av vitaminer.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
33 2021
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör vegansk genom att använda en krämig havrebaserad matlagningsbas istället för vispgrädden. Denna ändring minskar klimatpåverkan med 63 %.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Josephine
2021-11-07Jättegod soppa, sambon som vanligen hatar spenat äter den med god aptit. Riv i lite muskotnöt, supergott!
Erin
2021-05-24Very good. I used Oatly cooking creme instead and it worked out great. Kids liked it also.
Nina
2021-02-05Len och god