UNDER 45 MIN | Medel

Spenatcurry med tofu

Låt denna goda spenatcurry stå på kvällens meny! Här äts den med len silkestofu, och en massa andra härliga ingredienser så som kokosmjölk, färsk spenat, spiskummin och plommontomat. Smaklig curry önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken.
  2. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs löken i oljan i en gryta, rör i solrosfröna och låt fräsa med. Pressa i vitlöken och tillsätt kryddorna och tomatpurén. Rör i kokosmjölken, buljongtärning och vattnet.
  4. Koka upp och rör i spenaten och sjud i 5 minuter, smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  5. Skär tomaterna och tofun i bitar.
  6. Rör i tomaterna i grytan och servera med tofu och matvete.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 4 port matvete
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré eller chilisås
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 dl vatten
  • 200 g färsk spenat
  • salt
  • peppar
  • 1/2 citron
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 380 g silkestofu

Näringsvärde
Per portion

Energi 2497 kJ / 597 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept