Spenatcurry med tofu

4
1 Klimatsmart
Spenatcurry med tofu

Låt denna goda spenatcurry stå på kvällens meny! Här äts den med len silkestofu, och en massa andra härliga ingredienser så som kokosmjölk, färsk spenat, spiskummin och plommontomat. Smaklig curry önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2020

Spenatcurry med tofu

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
4
port matvete
1 msk
rapsolja
1/2 dl
solrosfrön
1
vitlöksklyfta
2 tsk
curry
1 tsk
spiskummin
2 msk
tomatpuré eller chilisås
400 ml
kokosmjölk
1
grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl
vatten
200 g
färsk spenat
-
salt
-
peppar
1/2
citron
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
380 g
silkestofu

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Martin

3/17/2020

Kan rekommendera att byta ut 1 av 2 msk tomatpuré mot Srirachasås så får det lite mer sting och smak. I övrigt gott recept.

Näringsvärde per portion

Energi 2497 KJ / 597 kCal
Fett 36 g
Salt 1 g
Kolhydrater 47 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept