En grön och god soppa fulladdad med vitaminer och antioxidanter. Du gör den snabbt och enkelt genom att först steka ingredienserna och sedan mixa dem med en vanlig stavmixer. Servera med riven parmesan, kokta ägghalvor och en bit färskt bröd.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd och kontrollera innehållet i buljongtärningen och fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj ett mjölkfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut ägg. Känsliga äggallergiker bör välja parmensanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingalill
1/14/2021Såg gott ut men det var den absolut inte alldeles för tunn och väldigt syrlig trots mindre vinäger. Åkte ut i slasken !!!!
Lisa
4/10/2020Utan tvekan min favoritsoppa. Har gjort den under flera år. Aldrig använt vitlök dock och brukar köra på ruccola och den sallad jag känner för (spenat, grönkål..). Tillsätter gärna lite hetta i form av chili/cayenne
Jeanette
1/23/2020Gick inte att äta. Beställde pizza istället