Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Spenat- och rucolasoppa med parmesan och ägghalvor

En grön och god soppa fulladdad med vitaminer och antioxidanter. Du gör den snabbt och enkelt genom att först steka ingredienserna och sedan mixa dem med en vanlig stavmixer. Servera med riven parmesan, kokta ägghalvor och en bit färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka 8 minuter. Spola dem kalla, skala och dela i halvor.
  2. Skala och hacka lök och vitlök, fräs lökhacket i olivoljan i en kastrull på hög värme. Tillsätt buljong och vinäger och koka upp. Blanda ner spenat, rucola och crème fraiche. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och eventuellt vinäger.
  3. Till servering: Servera med ägghalvor, parmesan och bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd och kontrollera innehållet i buljongtärningen och fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj ett mjölkfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut ägg. Känsliga äggallergiker bör välja parmensanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 65 g babyspenat
  • 65 g ruccola
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 dl riven parmesanost
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1812 kJ / 433 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB