UNDER 45 MIN | Medel

Speedwaykorv med ljummen potatissallad

Speedwaykorven är tack vare sin höga kötthalt en grillkorv av rang, och en perfekt proteinkälla till kvällens mål! Stek dem, och ät ihop med en krämig potatissallad du enkelt svänger ihop gjord på vinäger, olja, senap och vatten. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och koka potatisen.
  2. Vispa ihop olja, vinäger, senap och vatten till en dressing i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll av majsen. Skär tomaterna i tärningar och skiva salladslöken. Blanda grönsakerna i bunken med dressingen.
  4. Snitta korvarna lite i skinnet och stek dem i smöret ca 10 minuter runt om.
  5. Häll av potatisen och vänd ner den i bunken med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera potatissalladen med korvarna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera dressingen vid sidan om potatisen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 msk olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk senap
  • 2 msk vatten
  • salt
  • peppar
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 2 tomater
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 700 g tjock grillkorv (gärna speedwaykorv)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3127 kJ / 746 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept