UNDER 45 MIN | Medel

Spätta menuière med gubbröra

En spätta menuiére, alltså en spättafilé som vänds i vetemjöl, står som kvällens middag. Här äts den klassiska fisken tillsammans med delikatesspotatis, rädisor och gubbröra. Smaklig fisk önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Tvätta och ansa rädisorna.
  3. Skär salladen i bitar.
  4. Torka spättafiléerna lätt med hushållspapper.
  5. Vänd spättan i mjölet och krydda med salt och peppar.
  6. Stek spättan i smöret i en stekpanna 1-2 minuter på varje sida.
  7. Servera spättan med potatis, rädisor, sallad och gubbröra.

För alla

Kontrollera noga innehållet i gubbröran.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Innehåller: laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 125 g rädisor
  • 1/2 förp krispsallad
  • 300 g rödspättafilé
  • 1/2 dl vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör
  • 200 g gubbröra

Näringsvärde
Per portion

Energi 3047 kJ / 730 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept