Spätta med remouladsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spätta med remouladsås

Krispigt panerade och stekta spättafiléer serverar du här med kokt potatis och en frisk skvätt citron. Vid sidan av fisken och potatisen bjuder du även på en klick hemmagjord remouladsås som pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Finhacka picklesen. Blanda med majonnäs och curry. Ställ kallt.
  2. Vispa upp äggen lätt. Vänd fiskfiléerna i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet.
  3. Stek på medelhög värme i 2-3 minuter per sida. Salta och peppra.
  4. Till servering: Servera t ex med kokt potatis, en citronklyfta och en vacker dillvippa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 8 spättafiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • smör eller margarin till stekning
  • salt och peppar
Sås
  • 1 dl picklesblandning
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
Till servering
  • kokt potatis
  • citronklyftor
  • dillvippa
Lägg till i inköpslistan