Sparrisrisotto med ruccola, pinjenötter och sparris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Sparrisrisotto med ruccola, pinjenötter och sparris

På ca tio minuter kan du bjuda på en delikat festmiddag för två. Den krämiga sparrisrisotton toppas med peppriga ruccolablad och tunt skivad sparris med en frisk vinägrette. Toppa allt med nyriven parmesan och nymald svartpeppar. Tänk att något gott kan vara så snabblagat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen. Hyvla sparrisen tunt med en mandolin eller potatisskalare.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Blanda sparrisen med vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Värm risotton enligt anvisningen på förpackningen. Häll ev över i en kastrull och vänd ner ruccolasalladen.
  5. Lägg risotton på tallrikar, toppa med sparris, pinjenötter, parmesan och några drag med svartpepparkvarnen.

För alla

Läs noga innehållet på risotton.
Fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 6 gröna sparrisar
  • 2 msk pinjenötter
  • 1/2 tsk vinäger
  • 1/2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 förp sparrisrisotto (à 300 g)
  • ca 30 g ruccola (30 g motsvarar ca 1/2 påse à 65 g)
  • 2 msk finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2420 kJ / 578 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept