Sparrisrisotto med ruccola, pinjenötter och sparris

2
0
Sparrisrisotto med ruccola, pinjenötter och sparris

På ca tio minuter kan du bjuda på en delikat festmiddag för två. Den krämiga sparrisrisotton toppas med peppriga ruccolablad och tunt skivad sparris med en frisk vinägrette. Toppa allt med nyriven parmesan och nymald svartpeppar. Tänk att något gott kan vara så snabblagat!

Skriv ut
Sparrisrisotto med ruccola, pinjenötter och sparris

Ingredienser

2 portioner
6
gröna sparrisar
2 msk
pinjenötter
1/2 tsk
vinäger
1/2 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
2
förp sparrisrisotto (à 300 g)
ca 30 g
rucola (30 g motsvarar ca 1/2 påse à 65 g)
2 msk
finriven parmesanost

För alla

Läs noga innehållet på risotton.
Fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2420 KJ / 578 kCal
Fett 31 g
Salt 1.92 g
Kolhydrater 55 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept