Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med köttfärssås

En smarrig köttfärsås med spaghetti passar både stora som små. Balsamvinäger, tapenade och basilika ger köttfärssåsen härliga smaker. Pastan kokar du tills den är perfekt al dente. Strö gärna sojabönor över rätten innan servering och du har en måltid att njuta av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Bryn löken och färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter.
  3. Pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén. Tillsätt basilika, krossade tomater, balsamvinäger, tapenade, buljongtärning och vatten.
  4. Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pasta och sojabönor enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Servera köttfärssåsen med pasta och sojabönor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk basilika
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk tapenad soltorkad tomat
  • 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 1 1/2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • 250 g sojabönor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2749 kJ / 657 kCal