Spaghetti alle vongole

15
4
Spaghetti alle vongole

Om du är sugen på pasta och italienska influenser så är det här receptet på spaghetti alle vongole perfekt. Du serverar spaghettin tillsammans med små musslor och kryddar på rikligt med parmesanost. Himmelskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Spaghetti alle vongole

Ingredienser

4 portioner
1 kg hjärtmusslor alt blåmusslor eller Extra fina musslor på burk (1 kg musslor motsvarar 1 burk Extra fina musslor à 400 g)
3 - 3 1/2 schalottenlökar
3 - 4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 knippe persilja
2 dl vitt vin
300 g spaghetti
salt
nymalen peppar
parmesan till serveringen

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym t ex Parmigiano-Reggiano.
Gör mjölkfri: uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Pernilla

2021-03-11

Hej! Jag tänkte laga den här rätten, hur gör man om man använder frysta vongolemusslor? Ska de tina innan?

Redaktionen ICAse

2021-03-18

Hej Pernilla! Ja de ska tinas och sen ska musslorna endast värmas. Precis som musslor på burk se steg 3. Du kan även se om det finns något bra tillagningstips på förpackningen. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Nadia

2020-07-21

Kan man ha i köttet av blåmusslorna också och blanda med hjärtmusslorna?

Redaktionen ICAse

2020-07-31

Hej Nadia! Bäst blir om du väljer bara en sorts musslor. Hälsningar Michelle

Camilla

2020-06-04

Går inte detta mycket fortare än 45 minuter?

Redaktionen ICAse

2020-06-05

Hej Camilla! Tack för din kommentar och för att du uppmärksammade det för oss. Du har rätt, det ska inte behöva ta så lång tid, vi har ändrat det till under 30 minuter. Hoppas att du gillar pastan! Hälsningar Elina