Om du är sugen på pasta och italienska influenser så är det här receptet på spaghetti alle vongole perfekt. Du serverar spaghettin tillsammans med små musslor och kryddar på rikligt med parmesanost. Himmelskt gott!
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2004
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym t ex Parmigiano-Reggiano.
Gör mjölkfri: uteslut osten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Pernilla
2021-03-11Hej! Jag tänkte laga den här rätten, hur gör man om man använder frysta vongolemusslor? Ska de tina innan?
Redaktionen ICAse
2021-03-18Hej Pernilla! Ja de ska tinas och sen ska musslorna endast värmas. Precis som musslor på burk se steg 3. Du kan även se om det finns något bra tillagningstips på förpackningen. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Nadia
2020-07-21Kan man ha i köttet av blåmusslorna också och blanda med hjärtmusslorna?
Redaktionen ICAse
2020-07-31Hej Nadia! Bäst blir om du väljer bara en sorts musslor. Hälsningar Michelle
Camilla
2020-06-04Går inte detta mycket fortare än 45 minuter?
Redaktionen ICAse
2020-06-05Hej Camilla! Tack för din kommentar och för att du uppmärksammade det för oss. Du har rätt, det ska inte behöva ta så lång tid, vi har ändrat det till under 30 minuter. Hoppas att du gillar pastan! Hälsningar Elina