Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Spaghetti alle vongole

(10)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Om du är sugen på pasta och italienska influenser så är det här receptet på spaghetti alle vongole perfekt. Du serverar spaghettin tillsammans med små musslor och kryddar på rikligt med parmesanost. Himmelskt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg hjärtmusslor alt blåmusslor eller Extra fina musslor på burk (1 kg musslor motsvarar 1 burk Extra fina musslor à 400 g)
  • 3 1/2 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 knippe persilja
  • 2 dl vitt vin
  • 300 g spaghetti
  • salt
  • nymalen peppar
  • parmesanost till serveringen
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj musslorna och kasta bort de som är skadade eller öppna.
  2. Hacka löken och vitlöken. Fräs den i stor kastrull.
  3. Lägg i de små snäckorna och vinet. Späd ev med lite vatten. Koka under lock i 5 minuter och lägg därefter i grovt hackad persilja. Om du använder musslor på burk ska dessa bara värmas.
  4. Koka spagettin al dente, enligt anvisning.
  5. Servera med de nykokta små musslorna och krydda generöst med nymalen svartpeppar och skivad parmesanost.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym t ex Parmigiano-Reggiano.
Gör mjölkfri: uteslut osten.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer