Spagetti med linsbolognese

256
10 Klimatsmart
Spagetti med linsbolognese

En klassisk vardagsrätt i klimatsmart tappning. I denna smakrika bolognese är nötköttet utbytt mot proteinrika röda linser, både för hälsans och hållbarhetens skull. Tillsammans med vitlök, örter, tomat och rotfrukter blir linserna en minst lika mustig partner till spaghettin som köttfärsen.

Skriv ut
Spagetti med linsbolognese

Ingredienser

6 portioner

Bolognese

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2
morötter
ca 200 g
rotselleri
2 msk
olivolja
1/2 dl
tomatpuré
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad rosmarin
2
lagerblad
2
förp hela skalade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl
torra röda linser
2
grönsaksbuljongtärningar
2 msk
soja
5 dl
vatten
-
salt och svartpeppar
1
kruka basilika

Pasta

6
port spaghetti (gärna fullkorn)

Sallad

1
rödlök
3
tomater
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

256

Kommentarer

Christina

1/19/2021

Ska det vara japansk eller kinesisk soja?

Josefine

1/17/2021

Mycket gott! En favorit hos barnen. Brukar köra i lite créme fraiche mot slutet för en mer krämig linsbolognese.

Moa

10/3/2020

Supergott, men tar lite tid (längre än 45 min för mig i alla fall...) att laga.

Näringsvärde per portion

Energi 1874 KJ / 448 kCal
Fett 6.4 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 73.6 g
Protein 17.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept