Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Spagetti i paket med musslor och räkor

Skaldjurspasta på ett nytt sätt! Låt lätt kokad spaghetti tillagas i paket i ugn tillsammans med musslor och en gräddsås med fänkål, vitlök, chili, körsbärstomater och citron. Krämigt, smakrikt och riktigt gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka spaghettin halva koktiden. Fräs fänkål, vitlök och chili i oljan tills fänkålen mjuknar. Krydda med salt.  
  3. Lägg dubbla bakplåtspapper i ugnssäkra portionsskålar. Fördela spaghettin, fräset, vongole eller blåmusslor, körsbärstomater, vispgrädde och citronskal i bakplåtspappret. Knyt igen paketen med steksnöre. 
  4. Baka i mitten av ugnen 20–30 minuter. Öppna paketen och toppa med räkor, parmesan, persilja och flingsalt.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konsterveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g spaghetti
  • 1 skivad fänkål
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 hackad röd chili
  • 2 olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 8 bakplåtspapper
  • 600 g förkokta vongolemusslor eller blåmusslor
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk finrivet citronskal
  • steksnöre
  • 200 g skalade räkor
  • hyvlad parmesanost
  • hackad persilja
  • 1/2 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer