En vegetarisk grön ärtsoppa gör sig perfekt som en lätt lunch eller färgstark förrätt. Den här varianten kokar du snabbt ihop på en bakpotatis, grädde och gröna ärter. Extra mättande tillsammans med nygräddad baguette och krämig vitlöksfärskost.
Kontrollera innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Byt ut vispgrädde mot en sojabaserad grädde för att halvera rättens klimatpåverkan.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Karin
2020-11-15Gott och enkelt att laga!
Pia
2020-05-22Sååå god, enkel och nyttig soppa😋
Håkan
2020-03-27Varför bakpotatis?