Sommarsoppa med cottage cheesequesadillas

4
2
Sommarsoppa med cottage cheesequesadillas

Sommarsoppa med cottage cheesequesadillas är en sopprätt lika värmande som enkel att göra. Sommarsoppan får sin goda smak av buljong, mjölk och sommargrönsaker innan den serveras med stekta quesadillas gjorda på cottage cheese och mjuka tortillabröd.

Sommarsoppa med cottage cheesequesadillas

Ingredienser

4 portioner
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl mjölk (1,5 %)
5 dl vatten
1 påse djupfrysta sommargrönsaker (à 550 g)
1 - 1 1/2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm mald vitpeppar
4 tortillabröd
250 g smaksatt cottage cheese t ex med pesto
2 msk olja

Gör så här

För alla

Gör laktosfritt: Byt ut mjölken mot Solhavre om du inte tål mjölk eller laktos. Ersätt även cottage cheesen med sojabaserad färskost smaksatt med tex örter och kontrollera innehållet på bröden.
Gör glutenfritt: Bred cottage cheese mellan dubbla skivor glutenfritt bröd och grädda i smörgåsgrill om du inte tål gluten. Soppan kan redas med samma mängd maizena-majsstärkelse om du inte tål gluten.

Tips

Klipp gärna rikligt med persilja i soppan vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Charlotte

2005-07-24

god soppa men ingen höjdare. Jag tror att man kan öka på med en buljongtärning. De stekta tortillabröden uppskattades av samtliga familjemedlemmar.

Marie

2005-04-25

Enkel, lättlagad och mycket god soppa, men det måste vara sommargrönsaker. Har lagat med andra grönsaksblandningar, men det var inget vidare...Gott även med andra kesosmaker, t ex chili.

Näringsvärde per portion

Energi 1728 KJ / 413 kCal
Fett 15 g
Salt 5 g
Kolhydrater 45 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden